Print

Informatie voor artsen

Om in aanmerking te kunnen komen voor een uitkering uit het DES Fonds moeten DES-betrokkenen ook medische gegevens aanleveren. Zij krijgen hiervoor een vragenlijst, die ingevuld moet worden door een arts. Als u daarvoor wordt benaderd door een DES-betrokkene, dan is het van belang dat u als arts relevante kopie├źn bijvoegt uit het medisch dossier. Het DES Fonds is per 14 maart 2007 opengesteld voor het doen van aanvragen. Vanaf die tijd kunt u verzoeken verwachten tot het leveren van dossiers.

Klik hier voor de beschikbare artsformulieren.

Het DES Fonds heeft de NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) verzocht om volledige medewerking bij het verstrekken van medische informatie. De NVOG heeft hier positief op gereageerd en de leden verzocht om onvoorwaardelijke medewerking te verlenen. Artsen en gynaecologen worden nader geïnformeerd door het DES Fonds.

Bij het DES Centrum kunnen artsen gratis een set informatiekaarten opvragen over DES en de gevolgen van DES. De set bevat 4 kaarten en is bedoeld voor huisartsen en andere medisch professionals. bestellen.

Meer informatie over DES krijgt u bij het DES Centrum, dat sinds 1981 de belangen van DES-betrokkenen behartigt. Het centrum informeert betrokkenen en medisch professionals, verzorgt lotgenotencontact en stimuleert wetenschappelijk onderzoek. Het DES Centrum is mede-ondertekenaar van de regeling.